X
تبلیغات
آشپزباشی - مرغ شکم پر يا تبليغ تنورک پخت؟!
با کلی تأخير امروز ديگه تصميم گرفتم توضيحات غذايی که روز پنج شنبه پختيم رو در بلاگ بنويسم. اما قبل از اينکه راجع به خود غذا بگم، بايد وسيله ای رو که برای پخت غذا به اون احتياج داريد معرفی کنم.

تنورک پخت نوعی کيسه پلاستيکیه که میشه غذاهای مختلف رو درون اون پخت بدون اینکه نیازی به روغن و هود باشه. یعنی هیچ بویی از غذای در حال پخت متصاعد نمیشه. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کنه که قرار پخت غذاهایی مثل ماهی باشه.

اما پیدا کردن تنورک پخت به این سادگی ها نیست!! خود من قریب به 20-30 سوپر رو پرس و جو کردم اما بعد از پرسیدن اینکه تنورک پخت دارید یا نه، حدود 5-6 ثانیه با نگاه بهت زده اونها مواجه می شدم که اول می خواستن مطمئن بشن گوشهاشون درست شنيده، بعد تازه می گفتن نه...چی هست؟!

خلاصه من بعد از افزایش سطح اطلاعات تعداد زيادی از فروشنده های سوپری ها، توی یه لوازم یک بار مصرف فروشی، تونستم پيداش کنم و برای اینکه خیلی زحمت کشیده بودم، دو بسته خریدم!

اما نکته دیگه راجع به تنورک، نياز اون به قرار گرفتن در فر هست. اینه که اگر کسی در خونه یا خوابگاه می خواد این غذا رو درست کنه و فر نداره، ما حاضریم غذاش رو توی فر خونمون بپزیم و قسمتی از اون رو به عنوان اجرت برداریم!

اما حالا بریم سراغ خود خانم مرغه یا شایدم درست تر باشه که بگیم خود آقا خروسه! اول از همه باید اون مرغ یا خروس رو تمیز کرد یعنی داخل شکمش و روی پوستش رو خوب شست. بهتره گردنش رو هم قطع کرده باشید اما قسمتی از پوست گردنش رو نگه دارید که بعد از پر شدن شکمش از بالا هم بدوزینش. همه این شستشو ها رو باید شب قبل از پختن غذا انجام بدید و بعد داخل شکم اون، یک پیاز خرد شده و به نمک آغشته شده قرار بدید. بعد هم توی یک پلاستیک بگذارید، درش رو ببندید و تا فردا درون یخچال قرار بدید.

برای مواد درون شکم مرغه، نياز به برنج آبکش شده، پياز سرخ شده، کشمش سرخ شده و کمی گردو دارید. البته درون شکم مرغ، بسته به زائقه تون، چیزای مختلف می تونید بریزید.

بعد از اینکه فردا شد، مرغ رو از یخچال در مياريد، پيازهای داخل شکمش رو خالی می کنید، درون شکمش رو به مخلوطی از زعفرون محلول در آب(حواستون باشه مثل من زعفرون رو بدون اینکه توی آب حل کنید داخل روغن نریزید که فقط کلی زعفرون گرون قیمت رو حروم می کنید!!)، کمی روغن و نمک و ادویه های دیگه، آغشته می کنید. بعد موادی که گفتم یا هر چیز دیگه ای که دوست دارید رو درون شکم مرغ میریزد و با سوزن و نخ هم شکمش هم گردنش رو می دوزید. بعد از همون محلول زعفرونی روی پوستش هم می مالید و اون رو درون تنورک پخت قرار میدین. دورش گوجه و سیب زمینی و پیاز و فلفل دلمه ای و هویج میریزد و در تنورک رو می بندین. میتونین چندتا گوجه هم زیر پوست مرغه (بین پوست و گشتش) قرار بدین. در نهایت روی تنورک رو 3-4 تا سوراخ ریز با نوک سوزن می زنین و اون رو روی سینی فر در وسط فر قرار میدین. مراقب باشید اگه سوراخ ها زیاد یا بزرگ بشن، وقتی توی فر داغ میشن، بالای کیسه پاره میشه و مجبور میشید درش بیارین و درون یه کیسه دیگه قرار بدید (مثل اتفاقی که برا ما افتاد).

اما باز هم متأسفانه عکسی از غذا موجود نیست. به هر حال هر آدمی وقتی چنین غذایی رو می بینه از خود بی خود میشه و به آخرین چیزی که فکر می کنه عکس غذاست!

پ.ن.: در هنگام خریدن مرغ به سایز آن توجه کنید وگرنه مثل ما تا 1ماه باید مرغ قبلا شکم پر بخورید!!!!!!!

البته راه حل ديگه اینه که حدود 6-7 نفر رو برای خوردن این غذا خونتون دعوت کنید!

+ نوشته شده در سه شنبه 1389/09/23ساعت 13:59 توسط زهرا |